SEKRETARIAT KHUSUS BAGI WANITA ISLAM

SENADA atau Sekretariat Pembelaan dan Pemerkasaan Wanita Islam telah ditubuhkan pada 10 Jun 2008 dan dipertanggungjawabkan di bawah Pejabat Penasihat Hal Ehwal Wanita dan Pembangunan Sosial. Bermula 10 April 2009, SENADA telah diserap masuk ke Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Bagi menggerakkan objektif penubuhan SENADA, SENADA telah mengenalpasti beberapa fungsi utama dan strategi untuk membela dan memperkasa wanita Islam. SENADA menganjurkan program-program pengupayaan seperti Program Swadaya Wanita dan Program Transformasi Belia Cemerlang 1Malaysia. SENADA juga menyediakan khidmat nasihat bagi wanita Islam yang memerlukan bantuan dan sokongan bagi menyelesaikan masalah yang dihadapi.

Pewujudan blog ini juga merupakan salah satu cara SENADA ingin memperkenalkan dan berkongsi berkenaan aktiviti-aktiviti SENADA. Apa jua informasi atau isu-isu terkini akan SENADA hebahkan kepada anda. Diharap semua pengunjung blog ini akan beroleh manfaat dan seterusnya membantu SENADA meningkatkan tahap perkhidmatan dan pencapaian.

Salam perkenalan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s