“SWADAYA WANITA : APA HAK SAYA?”

Program Swadaya Wanita di Auditorium Mahyuddin, Fakulti Pengurusan Ekonomi, Universiti Malaysia Terengganu.  Bakal membincangkan isu-isu berkaitan hak wanita dan anak-anak berlandaskan undang-undang keluarga islam oleh Encik Ahmad Alwi Bin Embong yang merupakan Penolong Kanan daripada Jabatan Bantuan Guaman negeri Terenganu. Selain daripada itu, Ketua Pendaftar Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Terengganu akan membincangkan tentang fenomena penceraian dalam kalangan Umat Islam dan Encik Abdul Aziz Bin Ali yang merupakan Ketua Penolong Pengarah Unit Pembahagian Pusaka Negeri Terengganu yang akan membincangkan tentang Pembahagian Harta Pusaka Secara Faraid.

Jemputlah Beramai-ramai memeriahkan program kami ini disamping mendapat ilmu pengetahuan yang lebih terperinci tentang hak kita sebagai kaum wanita. Turut disediakan Booth SENADA kepada para pengunjung bagi mengutarakan pertanyaan atau sebarang aduan kepada pegawai undang-undang dan pegawai syariah kami.

JUMPA KAMI DI SANA!

billboard swadaya umt

Advertisements

2 thoughts on ““SWADAYA WANITA : APA HAK SAYA?”

    • Assalamualaikum Puan,

      Terima kasih kerana telah meninggalkan komen di blog SENADA. Mohon puan untuk mninggalkan nombor telefon bagi memudahkan pihak kami menghubungi puan. Pihak SENADA akan menghubungi pihak puan dengan kadar segera bagi mendapatkan maklumat dengan lebih jelas dan puan akan dirujuk kepada pegawai yang bertanggungjawab iaitu Pegawai Syariah Encik ‘Afif Sofiuddin di talian 03-8323 1000 sambungan 1713 atau melalui email afif@kpwkm.gov.my.
      Sekian, Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s